středa 17. listopadu 2010

17.11.2010

Spali a spali......
Ráno jsem měla s Majdou dohodu, že mě nechá spát a půjde k babičce. Babička o tom věděla. Jenže Majda to do rána zapomněla a donutila mě v šest hodin vstát, dojít s ní na záchod, dát jí snídani a lehnout si na gauč.. a tak jsem spala tam. Chvílema jsem se probudila abych zjistila že je v televizi zase jiná pohádka a vydrželo mi to do půl desáté, kdy mě malá donutila se zvednout :) Malou snídani jsem stihla i já.
Oběd proběhl uplně neplánovaně u babičky. Nandala mi jídlo aniž by se ptala. Jsem zvědavá jak to budeme dál řešit. Trochu mi to vadí, protože za poslední tři měsíce si ode mě nevzala ani blbou palačinku a já k ní mam chodit na jídlo normálně? Je fajn že se dostává do normálu, vrací se k běžnýmu životu - ne žití v karavanu v provizorních podmínkách... Jen tu cítím jisté ALE.... nevím jestli to někdo je schopen pochopit.
Po obědě jsem šla dát Majdu spáta ona mě přinutila, že si lehnu k ní. A tak jsem zase usnula. Usnula jsem tak tvrdě, že Majdě nešlo mě vzbudit ani v půl čtvrtý.
Asi mi chybí nějaký minerály. Budu muset doplnit. Protože se mi točí hlava, jsem unavená a asi mam i nízký tlak.
Navečer jsme šli omrknout co prarodiče dole kutí. Máma vymyslela, že bude mít Majdička dole svůj pokojíček. U nich. U nás udělat nejde a tak se moje depka prohlubuje. Neumím to vysvětlit... ne tak aby z toho nešla jen samá hořkost. Je mi to celý prostě líto.
Ani večeře se nekonala doma. Ač jsme si měli zbytek z oběda nechat k večeři, Majda a posléze i já, jsme dostali dole topinky a vajíčka se slaninou.
Čím dál tím víc se nořím do přemýšlení nad smyslem mýho života....

2 komentáře:

Danka a Jaro řekl(a)...

Talpi, je toho na teba v poslendom období priveľa - Majdička vo vzdorovitom období, nástup do škôlky, práca, o ktorej si nie si istá, či je pre teba vhodná, skoré vstávanie po rokoch na materskej, tie povodne a ich vplyv na váš život ... vyzerá to, že už je to dávno, ale niekedy sa únava a stres prejaví až s odstupom času, po tom, keď už to najhoršie skončí. Nemôžeš rodičom povedať to, čo by si možno povedala manželovi. Asi máš pocit, že Majdičku istým spôsobom strácaš, keď s ňou nie si celý deň a je u rodičov.
Máš právo byť unavená, hlavne, keď si na to sama. Dobre, že si počas sviatku odpočívala.
Otec už nie je starosta?

Talpinka řekl(a)...

Danko díky za koment. Ono je to s rozhovorama s našima, zvláště s mámou složitý. Leckdo ví, protože mě to trápí už dlouho. Za ty tři roky tady jsem už ve spoustě věcí rezignovala. Ale poslední dobou je toho na mě nějak moc... no jak píšeš. Toník byl parťák. S tim si šlo promluvit. U našich jsem pořád pětiletá neschopná holka. Zvláště u mámy. Táta je ještě dobrej, ale co se řešení problémů s mámou týče, taky rezignoval a tak jako spojenec pomocník neposlouží. Naše máma je prostě velitel rodiny. Někdy je to fajn a důležitý, ale někdy to prostě přehání :(
Táta už není starosta. Rozhodl se už nekandidovat. Už mu to za těch x let stačilo.