pondělí 10. května 2010

10.5.2010


Prostě musím. Musím doházet blog. Se spožděním. Teď je chvilka času. A i když jsem unavená, tak mam vcelku na to energii :) Je středa když to doplňuju. Není to tak dlouhá doba :)
V pondělí jsem měla vcelku honičku. Teda dopoledne to šlo. S Majdou jsem vyjela na kolo, ona se unavila při poobědovém spánku jsem jí svěřila babičce a šla zápasit u úředním šimlem. Neměla jsem pocit že to bude tak hrozný ale překvapila mě - proč jsem pořád tak naivní - ta česká úřednická byrokracie. Nechápu třeba, že když si musím vyměnit řidičák kvůli tomu že nepotřebuju brýle, proč té úřednici nestačí papír od profi očního lékaře, který kontroluje pooperační stav. Kterého mam při ruce kdybych měla jakýkoli problém. Který se mnou řeší všechno. Úřednice prostě potřebuje papír od obvodního lékaře. Od toho pána, který mi oči nikdy nevyšetřoval. Který řeší nejčastěji rýmu a kašel nebo neschopenku do práce. Pána který na základě papíru z Prahy mi vyplní jiný formulář a odebere za to ode mě jistou hotovost aby byla paní úřednice spokojená. Je to tak nesmyslné.
Jedna blbost střídala druhou. Nebo závist? já nevím. Po úředničení jsem byla objednaná k holičce. Nebyla jsem tam půl roku. Nějak jsem to řešila jinde. nebylo hlídání, nebyl čas, byla jiná příležitost kde se nechat ostříhat. Paní holička se se mnou bavila uplně normálně... ale když jsem odcházela, vešla na chodbu a civěla tam ještě do odrazu starého zrcadla, tak slyším jak se uvnítř v kadeřnictví rozjela její papula a paní mě začala pomlouvat. Co jsem jí udělala? Kdo se ptá na její názor? Proč nepočká až aspoň cikne zvonek na venkovních dveřích. Bylo mi z toho napůl smutno a napůl jsem se přitrouble usmívala - jak někdo může být tak přihlouple nízký a drbavý... asi škoda slov. Proč jsou lidi tak zlý.
No prej jsem vypadala v brejlích líp.... nevim. Asi ten názor nesdílím a asi je pro mě důležitější ta pohoda že prostě vidím. Ale ubližuje to. Než jsem jela k holičce tak jsem si cvakla svojí momentku. Zkoušela jsem teda i po příchodu od holiče ale nějak se nepovedlo... jsem měla půl obličeje zelený a nevim od čeho. Takže jen ta předholičová fotka..

1 komentář:

Miška řekl(a)...

Ježíši, kadeřnictví se vyhejbám fakt obloukem, nesnášim to ještě mnohem víc než veřejný pískoviště, kde 90 % maminek si nehledí svýho ale cizího :o/ fakt to nesnášim! Vyprdni se na ně a už tam příště nelez :o) i před to bylo fajn :o)