neděle 15. srpna 2010

15.8.2010









Existuje jedna firma, která se zabývá tím, že uvádí budovy po povodních a požárech do původního stavu. Už včera nám přišli nabídnout svoje služby (nejen nám, není v tom žádná protekce :) ) a dneska už tu běhá po domě spousta chlapů. Přivezli nám lepší vysoušeče protože těma malýma co jsme dostali bychom to prý vysoušeli tři roky. Tyhle by to měli zvládnout za 14 dní? Nevím.
No je tu šrumec. Do toho tu byl včera ještě jeden pán z Adry. Mluvil s mamkou. Jeslti ještě něco nepotřebuje, že má pořád ještě dobrovolníky. A ona na něj koukala. Vymyslela že je potřeba udělat pořádnej výběh pro psy a on se tu prošel a vymyslel další práce. Říká - vždyť vy tady toho máte tolik. Nemáte vymytý ty věci v garáži (máme tam nanošenou kuchyň) přičemž se mamka div nerozbrečela že to ale nemá kam dát. Když viděl náš vnitřek domu, vybouchané omítky tak udiveně říká - to jste si udělali sami? Ano sami, kdo jinej. Byl tu s námi David. Jel jako fretka. A od doby kdy jsem ho poznala už nemám strach z ideologie skin heads. Jsou mezi nimi i normální lidi. Věřte nebo ne. Měl tak velké srdce a byl v něm takový kus gentlemana, že to bych opravdu nečekala.
Nicméně odbíham. David už tu s námi není asi dva nebo tři dny (trochu mi ten čas splývá). Ale náš dům je teď jeden cizí člověk vedle druhého. Mamka tu byla a říká, tam není vůbec k hnutí. Ten pán z Adry měl přivést dva lidi na pomoc, vytvořit ten výběh pro psi a místo toho dovedl tolik lidí - že prej si to zasloužíme. Mamka měla zase slzu v oku. Že prej je tady spousta práce a tak nám pomůžou dělat i terenní upravy? No neskutečný.
No a já jdu vytvářet něco k obědu. Ještě nevím co vymyslím.

Jo a ještě něco - dneska svítí sluníčko!

_________________
kolem oběda sprchlo. Dost. Ale už se zas rozjasňuje. Jen nějaká bouřková přeháňka. Bylo zajímavý nacpat snad 15 lidí do jedný chodby dole, kde máme udělané provizorní sezení u stolu a ještě zapnutý hučící vysoušeč :)
K obědu nakonec byly 3litry francouzský polívky a velkej hrnec párků. Nicméně než jsem to dovařila, tak spousta lidí odešla a tak nebýt dvou dobrých duší z Adry které jsem venku potkala s bráchou a kteří říkali že se obětujou a daj si s námi, tak jsme to snad jedli ještě za týden. :) No asi i tak něco zbyde. I když přišel pomoct i jejich šéf :)
Majdička už spí a já budu muset jít dát do cajku kuchyň. Už mi nesou další špinavý nádobí.

4 komentáře:

Katka řekl(a)...

Jsem ráda, že se najdou lidi, co vám tolik pomáhají.
A sluníčko ať vydrží!!!!
K.

Anonymní řekl(a)...

Talpi to je super že se to u vás hýbe, jen tak dál, ať už nejsou žádné slzy jen úsměvy a radost, pac a pusu Majdě a sluníčku....u nás taky sprchlo a zase to pere tak ho posílám k vám...BC

Katka řekl(a)...

Koukám, že jsi doplnila fotky. Docela síla... Ta zahrada to taky dost odnesla... Tak hlavně, ať vám hodně svítí sluníčko. Poslední dny ho moc nebylo...
K.

Talpinka řekl(a)...

Tady už to na ní vypadá vcelu pozitivně... spousta práce za náma a bolavý ruce.. vzadu za garáží už se rýsuje plot - výběh pro psy ... ten už je dneska funkční :)
dokud nebude hlína a tráva tak to hezký nebude nikdy :)