sobota 25. září 2010

25.9.2010

Dnešní článeček bych chtěla věnovat Vám všem, kteří jste na nás mysleli a třeba stále myslíte po povodních a chtěla bych Vám poděkovat za finanční pomoc. Bohužel to nedokážu osobně, u někoho se ke mě ani bohužel konkrétní jména nedostanou. Nicméně, vypůjčila jsem si od táty přistup do jeho banky a jmenovitě bych chtěla poděkovat Vám:
Blance Chytilové (Blani, přišly obě částky v pořádku), Vladimíru Jirsovi (sleduju v počítadle že nás Helaovečka stále sleduje a vážně moc díky :) ), Ivětě Kurzové (jsem moc ráda že nás Tonda seznámil, jsi moc prima ženská), Nutelce, Marcele která posílala peníze ze jména Radim Hauf :), naší pražské babičce, Kri, BlueCat, mému bývalému generálnímu řediteli :) panu Němcovi, také celému Cicru. Sbírku pořádala Věrka ale velký dík všem mým známým i neznámým spolupracovníkům. Moc si Vaší pomoci vážíme! Na účtu jsem viděla také příspěvek od někoho, kdo bohužel neměl uvedené jméno, ale posílal peníze z účtu vedeného v KB a připsal do zprávy "pro Martinu" :) snad se v tom dotyčný/a pozná. Moc mě mrzí že nevím o koho jde :)

Ještě jednou Vám všem mockrát děkuji. Myslím že peníze budou stačit určitě na pořízení nové postele pro naše do ložnice a částečně také na poplacení opravy kuchyně na které už se pracuje :) Strejda "Krakonoš" je prostě k nezaplacení :)

Abych nezůstala jen u financí. Samozřejmě nám moc pomohly také všechny balíčky s pytlema, rukavicema, oblečením, hadry, savem atd. Všechny, kteří využili služeb české pošty a něco poslali, jsem o přijetí balíčku informovala a děkovala už dříve. Jen jsem chtěla aby to bylo uvedené společně i s finanční podporou. Vážíme si opravdu každé pomoci :)

A jak pokračujeme? Firma apollo dělá betonovou podlahu v další místnosti, omítá zdi. Myslim že už je omítnutá ložnice, obývák a chodba. Venku táta sází s Honzou z OU obrubníky do země. Mamka s bráchou jsou po noční takže oba spí. Já jdu dát teď Majdě oběd aby taky mohla jít spát :)
Ještě jednou všem moc děkuji

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Marti, jak to u vás vypadá? Čtu zase články o evakuacích, zatopených zahradách,... :(( I tady v Mostě už dva dny v kuse lije a že tady je to co říct, snad to nedopadne jako v srpnu, myslím na vás! Lucka B.

Talpinka řekl(a)...

Ahoj Luci!
No víš jak. Jsme jak na pérkách. Jezdí tu hasiči na kontroly. Potok se zatim ale drží v korytě. Když jsem tam byla před dvěma hodinama, scházelo něco málo přes dva kameny, což je pozitivní. Hasiči byli na obhlídce před chvílí a říkal táta že kdyby to bylo zlý tak by spustili ty svoje sirény na autě. Naše vesnická protipožární totiž teď nefunguje. Museli jí odmontovat když spadla ta hasičárna. Spíš mam hrozně blbej pocit jak naši spí vzadu u toho potoka v karavanu. Asi budu spát blbě. Už aby přestalo pršet. Nicméně všichni věříme, že se prve vylil potok fakt jen kvůli těm prasklým rybníkům a protože se už nemá co vylít, tak by to SNAD mělo dopadnout dobře!

Danka a Jaro řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Danka a Jaro řekl(a)...

Tiež som teraz čítala, že tam máte zasa veľa vody. No snáď vás to obíde. A nemohli by radšej rodičia ísť spať k vám hore?

Talpinka řekl(a)...

Danko, já jim to samozřejmě nabízela ale u nás je to s tou tvrdohlavostí fakt na bednu. Prostě zůstali dole. Ale potok vypadá pořád stejně mravně. Sice pořád prší, ale voda nepřibývá. Prostě jsme všichni přesvědčený tim, že prve byla povodeň kvůli protrženým hrázím na třech rybnících o kterých jsme neměli původně ani ponětí. Ty nejsou obnovené, tzn. nemá co dalšího prasknout a tudíž to koryto potoka by mělo stačit :) No uvidíme :) Ale hlídám každou chvilku, to zase jo. Obávám se že to mi zůstane doživotně.

Katka řekl(a)...

Tak (nejen) vám přeji, ať už neprší. Taky jsem teď koukala na zprávy a fakt je to na nic :-( Chudáci lidi, co je to vyplavilo znovu...
K.

Talpinka řekl(a)...

Tak s tim souhlasim. Je mi jich fakt moc líto