čtvrtek 19. srpna 2010

19.8.2010




Ani nevim co dneska psát :) včera jsem totiž byla tak líná že na ty schody a prádlo nedošlo. Teta nás ukecala ať jdeme ven na sluníčko dělat jí společnost když očišťovala nalezený plaňky plotu. Vyšroubovat šroubky, uložit na hromádku. No a pak se nějak ten den rychle překulil ve večer. Já se zastřeným hlasem přečetla Majdě pohádku, došla dolu vylejt vysoušeče co už napjatě čekaly na vyprázdnění aby mohly pokračovat v práci a pak se šlo spát.
Co mě trápí že Majdička se v noci budí pláčem. Asi se jí pořád zdá o velký vodě. Dokonce mi přes den pořád říkala že musíme někam schovat tu knížku co dostala aby jí to nevzali a nevyhodili do kontejneru. Spousta věcí šla po povodních do kontejneru. Chudák nechápe proč a že tak přišla o spoustu věcí.
Na druhou stranu, aspoň nemáme takový dilema co pořizovat k narozeninám a ježíšku. Můžem na novo :) I když toho asi moc nebude.
No ty schody jsem zmákla vysavovat dneska. Vzala jsem to i s obývákem a kuchyní a taky jsem vydesinfikovala dveře. Když se toho malá dotýká. Pořád si strká ty palce do pusy a tak se bojim že někde něco chytne. Táta nám donesl nějaký povídání z hygieny tušim o leptospiroze jeslti si tu nemoc pamatuju dobře a příznaky nic moc. Uplně mě zatrnulo když tam vypisovali že první fáze vypadá jako chřipka. Naštěstí jsem neměla čtyřicítiky, průjem ani jsem nezvracela tak snad jsem fakt jen nastydlá. Už jen smrkam. Každá rýma trvá týden - ať léčená nebo neléčená. Její vyléčení neurychlím.
No a teď se ukecávám na žehlení. Vůbec se mi nechce. Nechápu že jsou lidi co to dělají s chutí a užívaj si ten dotek s látkou a komínky a vůni aviváže. K téhle činnosti jsem lásku ještě neobjevila. Kdyby tu byl aspoň někdo kdo by se mnou u toho povídal... ale televize vede jen monolog a vůbec mě neposlouchá :D
Jo a dneska jsem zkoušela Majdě zaplíst vlasy uplně jinak než vždycky. Byl to pokus. Chce to vychytat, ale ona byla se mnou tak trpělivá a tak držela, že jí tu musim pochválit a ukázat ten výsledek. I když jde jen o momentky. Hledám něco u čeho nejsou sponky, co drží dorůstající ofinu, vydrží to až do večera a necuchaj se u toho vlasy :)

2 komentáře:

Katka řekl(a)...

Je mi moc líto, že má Majdička zlé sny :-( Snad to časem přejde.
Jinak vlásky jsi jí upravila moc pěkně. Já než Betynce udělám první copánek, to si ještě počkám... :-D
K.

natyi řekl(a)...

Krásný culíček-Majdičce moc sluší,musím taky zkusit udělat Dorotce!