neděle 22. srpna 2010

22.8.2010




Dnešní den začnu hned, když už dopisuju ten minulý, abych zas neměla skluz. Fotku sice žádnou nemam ale to neva.
Majda si od rána hraje, zpívá, brebentí... takový spokojený dítko :) a byly jsme se podívat dole. Táta byl hned ráno v Liberci znovu pro tu pračku. Postavili jí provizorně do garáže a máme tu na pomoc jednoho pána který nám k ní udělá přívod na vodu. Už tu byl před povodněma a měl udělat rozvod vody do budoucí zimní zahrady, že tam bude i mini kuchyňský koutek tak aby se tam daly opláchnout ruce nebo hrnky od kafe. Tak to dneska dodělal a teď vymýšlej nějakou tu hadici směr garáž. Pračka vypadá dobře. Prý má desetiletou záruku - asi na motor - co jsem pochopila z nápisu. Ale kdo ví jak to ve skutečnosti je ;)
Oběd vařit dneska nemusim. Včera jsem dělala zapečený těstoviny. Nějaký jsem dávala i bráchovi se švagrovou aby nemuseli vařit, nějaký jsme snědli s Majdou. Babička přišla až pozdě odpoledne že si dá taky.. Dědeček se nacpal dršťkový polívky co mu babička koupila v krámu a nějak se do něj ty těstoviny už nevešly. Zas mi to tu zbylo :( No ale dneska vařit nemusim, protože jak byla babička včera v Liberci tak v globusu nakoupila nějaký jídla balený v té folii. Pěkně domáci strava - špenátek, nějaký obalovaný květák, nějaký řízky, aj omáčka tam byla.. no bylo toho docela dost. Tak si můžem dokonce vybírat. Jen doufam že se to nezkazí když to jídlo všichni tak flinkaj.
No a protože je čas oběda, tak jdu vymyslet co si dáme dneska s Majdou :) jdem si vybrat :)

_________
Tak jsme si vybraly obalovaný květák s bramborem i kdyť Majda nejdřív ukazovala uplně na všechny jídla. Vybíravá fakt není. Jen když jsem šla pro příbor tak mě málem klepla pepka. Majda zas měla umělecký střevoa počmárala mi modrou voskovkou uplně všechny šuplíky a dvoje dvoudvířkový skříňky... no to jsem si zas zaběsnila. Místo focení jsem vychovně křičela a do ruky jí vlepila hadr ať si s tim vyhraje. Jídlo vystydlo ale společným usilím jsme to nakonec pomocí nějakého kuchyňského L.O.C dolu dostaly. Šmarjá proč má potřebu čmárat všude? Prej babičce se to líbí tak jsem zvědavá, až bude mít babička novej nábytek, jak tam Majda půjde zkrášlovat a babička bude celá blahem bez sebe... ach jo. No přiznam se že dostala aj na prdel, protože to není poprvé a slovně to nějak nechápe

________
Tak je odpoledne. Myslela jsem že půjdeme ven ale je tam takový vedro že jsme zase brzy zalezli domů. Majda pořád mele, brebentí, zpívá a chce něco dělat, tak jsem vymyslela že zase zkusíme něco nakreslit na tričko. Když je tak kreativní s voskovkama .... no a to co je na fotce z toho vzniklo... jako asi bych tam po druhý už něco nedělala a něco udělala naopak víc.. ale to neva :) Já myslim že z dálky to tak hrozný nebude a i když je to plně Home made značka.. žádný H&M :D nebo next nebo něco... tak se to snad bude dát nosit :)
Ještě zažehlit a hotovo...

________
Čtvrt na osm. Už jsme s Majdou po večeři, po večerníčku.. tričko je přežehlený a Majda si vydobila že se nebude hned koupat ale že nutně potřebuje to tričko na sebe. A protože je maminka hodná :) tak jí to dovolila pod podmínkou že si jí v něm vyfotí.... mam těch fotek kapku víc ale tahle se mi líbila uplně nej :) Tak jí dám i sem :)

4 komentáře:

Katka řekl(a)...

Tričko je pěkné. To je stíraný přes šablonu?
Naši taky furt čmárají... Když mi nedávno zmalovali v dětském pokoji koberec, tak jsem skoro brečela. Řekla jsem, že na to ani nesáhnu a nakonec to taky umýval Jára.
K.

Talpinka řekl(a)...

Káťo je to voskovkama přes šablonu, přes jinou přes to naplivaný fixy .. a pak jsem to zkazila gelovym perem :D No jo no ale tak na dálku to tak hrozný nebude :D Zrovna to po mě chce Majda oblíct a nechápe že se půjde ještě koupat a pak spát.. už aby to bylo :D

natyi řekl(a)...

Náááhodou je kočička hezká,já žádné vady nevidím...a taky jsme měli malovací den-pro změnu Mates místo na papír maloval na zeď vodovkama...už se i stydím jak ty zdi vypadají,ale malovat ještě aspoň rok nebudu-taky máme zlobidlo,co ne a ne pochopit,že se to nedělá...:-))

Talpinka řekl(a)...

Natyi - díky , to jsem potřebovala číst :D