čtvrtek 26. srpna 2010

26.8.2010

Tak dneska budoujen fotky z mobilu. Pokud přijdu na to jak je z toho mobilu dostat :) Nebude to žádná krása ale jen čistá dokumentace.
Dopoledne jsme byli s Majdičkou ve školce. Domluvit s paní učitelkou nástup. Předat potvrzení od paní doktorky, Majdička si tam hned odnášela svůj zubní kartáček :) ostatní věci má ještě doma. Mi to přišlo předčasný to tam nosit :) Majda ale si stála za svym a tak už je částečně nastěhovaná :)
Domluvili jsme, že to naše poprvé bude 6.9. Nástup do osmi hodin ráno. Měla by tam být celý den. Pokud to vydrží. Ale budu doma, tak když tak jen houknou do okna - pomooooc odveďte si jí - a já jsem tam skokem jak spiderman :) I když ona teda zatim nevypadá že by měla nějakej problém. Opravdu se těší. Se všema dětma je hned kamarádka. Nemá problém se seznamováním. Tak jen jestli jí budou nutit do něčeho co není zvyklá tak to bude asi zlý :) ale tak snažila jsem se aby ten režim byl podobný už teď
jo co se mi povedlo. Sehnala jsem si všech 26dílů seriálu Byl jednou jeden život. Napadlo mě to díky reklamě v televizi že bude na stáncích k prodeji. No a Majdičce jsem dneska ráno pouštěla díl o Ústech a zubech. Oni tam byly různý bacily a kvůli těm bacilům si děti musely mýt ruce před jídlem a taky po každým sladkým si měly čistit zuby, aby se jim nekazily zoubky. A ta holčička to tam flinkala a nakonec jí postavili v zubech nějaký velký pevnění a musel to demolovat pan zubař a holčičce zoubek sravit. No a světe div se... Majdička si dneska pořád chce sama mýt ruce a po obědě automaticky šla vyčistit si zoubky a pořád říkala že demoluje bacily. Vůbec to nešmrdlala jako obyčejně ale pěkně jako maminka. Ani jsem nemusela dočišťovat. Fakt paráda. Večer se to opakovalo. Jsem nadšená. Tak kdyby někdo netušil jak motivovat dítě, tenhle díl fakt doporučuju!
No a finále? Odpoledne hned po obědě jsme vyrazili za Katkama do bazénu. Sraz byl před ním, ale kapku nás vypekli protože tam maj permanentně nějakou letní dětskou školičku plavání a prostě nějak se tam nebylo možnýdostat. Tak jsme po krátký uváze rozhodly že se pojedem zkusit vyčvachtat do Babylonu. Pro mě to bylo fakt poprvé. Až na ty skříňky a mini kabinky na převlíkání kde mi Majda samozřejmě podlejzala do vedlejší kabinky (naštěstí tam byla zrovna Katka :) ) tak vcelku dobré. Ale uvnitř jsem nic nefotila. Tam bych svýho miláčka Canoňáčka nevzala aby se mi nezničil. Tak jen venku jsem cvakla holky na nějakých těch lákadlech pro prcky, protože jsme čekaly až jim oschnou trochu vlásky.
No Majdička brebentila nadšením. Tam plavala jak delfín :) Hrozně jí zaujal takovej ten balén na zorbing - maj ho tam na vodě - chtěla do něj, ale vysvětlila jsem jí že je to pro větší děti. Mi se z toho dělalo špatně :) Babičce všechno vyprávěla.. a večer se s ní taky krásně povídalo před spaním. Až mi těch dvacet minut fakt rychle uteklo. Konečně bez hysteráků :) Povídali jsme si o Kubíčkovi a Ondrovi. Hrozně se na ně těší :)

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Díky za tip :), Krteček už mi začíná lízt krkem, obzvášť ten díl o porodu zaječice :D (Krtek a maminka se to myslím jmenuje) a nějaký postrčení k důkladnějšímu číštění zoubků se hodí, navíc ten seriál už tu nějakou dobu máme netknutý na dvd.
Ještě mi poraď, co zadat na youtube, když chci nějaký ty účesy pro děti? Zkusili jsme zapletenýho hada - mám na MMB, ale moc dlouho tak pěkně utažený nevydržel. Mrknu ještě po tý knížce od Blanky tady v knihkupectví, jen co Ríšu přejdou horečky, rostou mu zubiska :(.
Lucka B.

Martin řekl(a)...

Jo, jo, díl o zoubkách ze seriálu Byl jednou jeden život známe a často jsme bořili zubním kazům věže. Mladší nastoupí taky do školky, tak jsem mírně nervózní, i když se taky těší. je to přece jen ještě prcek. No, uvidíme.
Držím palce!
Martin

Talpinka řekl(a)...

Martine, taky budu držet pěsti :)

Luci omrkla jsem co je had (ty názvy :D ) na MMB a nějakýho jsem tam našla, ale Blanka to má v tý knížce popsaný trošku jinak.... a na ten youtube.. no to já tam najdu něco náhodou a pak už jen proklikávam podobný videa..... zkusim ti něco najít :)

Talpinka řekl(a)...

Luci.. nevim.. začni třeba tady http://www.youtube.com/watch?v=UzCtsgXKPwg a postupně překlikávej na podobný videa... na inspiraci si myslim že je to dobrý :)

Talpinka řekl(a)...

Luci ještě hrozně ráda koukam na tohohle i když je to anglicky.. ale je fakt šikula.. a přes něj se dá taky dostat na další a další .... http://www.youtube.com/watch?v=dsabcVRcWa8&NR=1

Danka a Jaro řekl(a)...

U nás nastupuje na budúci týždeň Miško, ale on je starší a ide len na pol dňa. Jarko je vekovo ako Majdička a ten by tam asi nevydržal ani pár minút, som rada, že to tento rok nemusím riešiť a o rok snáď bude lepšie.
Máš aj nejakú prácu na plný úväzok?

Talpinka řekl(a)...

Danko o práci se rozhodne příští týden. Měla bych se jít podívat ke svýmu minulýmu zaměstnavateli a měli bysme zkusit vymyslet jestli bych mohla dělat něco pro ně na dálku protože jezdit každý den do práce do Prahy by mě vyšlo dost draho a vlastně bych si vůbec nevydělala..... Jsou přístupní ale uvidíme kolik se toho dá vymyslet.