úterý 3. srpna 2010

3.8.2010



Od noci prší. Fakt hodně. Stoupá dost i voda v potoce. U nás zbývají ještě dva kameny do vylití ale za obecním úřadem říkal táta že jen jeden. Pořád kouká. Snad to bude v pohodě.
Normálně je v tom potoce víc trávy než vody ale teď tráva není vidět a voda naopak dost. A je taková ošklivá, hnedá a prudká.
Čekala jsem na poštu. Musela jsem brzy vstávat. Pravda nejen kvůli nim ale Majda si taky nechtěla nechat vymluvit že se vstává v sedm a to i když je venku ošklivě. Pošťáci nakonec nepřijeli. S Majdou jsme maličko poklidili - i když k vánočnímu nebo jarnímu uklidu to má daleko. A koukali jsme na příběh žraloka. Teď je po obědě a ona spinká. Venku ječela požární siréna a jí to nevzbudilo. Jsem ráda.

2 komentáře:

Danka a Jaro řekl(a)...

Marti, to na tej prvej fotke je vaša záhradka? Tak dúfam, že voda prestane stúpať. Už sa vám to tam niekedy rozlialo?
Držte sa.

Talpinka řekl(a)...

Ahoj, Danko voda se tu vylila ještě někdy za minulého režimu ale došla jen do půlky zahrady a kapku vylila septik. Dům vydržel v pohodě. Od té doby je to vcelku poslušná říčka, občas je tam vody víc ale včera jsme teda koukali. Lilo se to tu ze všech stran i z albrechťáku (takovej kopec kudy je příjezd od Liberce, z civilizace :) ) ... nicméně dneska svítí sluníčko a voda klesá. Už je jí tak půlka. Ve sklepě trochu vody je ale nic hroznýho. Hasiči jezdili jinam. Naštěstí :)