středa 14. dubna 2010

14.4.2010


Tak jsem to dneska prubla :) Ráno jsem si zašla na obecní úřad, přihlásila se tu k pobytu (dva a půl roku to trvalo :) ) a pak odfrčela do Frýdlantu na městký úřad kde vydávaj ty občanky.
Paní byla nejdřív dost vyjukaná. Počítač mi nějak spolkl celou mojí historii zhruba od roku 2003 takže v evidenci jí pořád vyskakovalo moje jméno za svobodna, bydliště v Litoměřicích, svobodná, bezdětná. Prostě happy. Akorát z toho byla celá zelená protože si mě pamatuje když jsem tam loni byla měnit svůj stav. Asi moc vdov ještě nepotkala. Stejně to je zvláštní. Celej život šedou myší a teď si mě tak lidi pamatujou. Možná za to může i to příjmení, možná situace? Kdo ví. No když už už chtěla volat do Prahy co tam s tim provedli, tak se moje historie zjevila a přistáli jsme v realitě. Paní si ode mě převzala fotku - mnou vyrobenou - a ve mě byl tak malej človíček. Projde to? Pošle mě někam se přefotit? Je to dobrý? Paní na ní pořád koukala, opakovaně na ní, na občanku, na ní na občanku, pak vykulila oči na mě a já pochopila - hledala rozdíly a tak jsem jen řekla že jsem byla na operaci očí a proto nemam brejle, paní se uklidnila, na fotku z druhý strany namazala lepidlo a tim byla žádost podána :) Prostě bezva :)
Jo a ještě něco mám. S Majdičkou. Odpoledne když se vyspinkala tak za mnou přišla, chytila mě za ruku a povídá mi - Já jsem tvoje holčička, já nejsem babičky :D To bylo tak krásný. Babička jí pořád navádí aby jí říkala že je babičky a ona za mnou tak přišla a sama od sebe.... bylo mi tak příjemně slabo.
A jinak byla dneska poměrně hodná. Perlila jednu vtipnou hlášku za druhou, akorát samozřejmě když nemam diktafon tak si hned nic nevybavím :) No a večer si prokousla pusu. Prostě blbla na koberci, utočila na mě a napadla mi na ruku. Jo jo u řady vtipů jsem slyšela něco jako desetkrát za sebou :) ale ne, jedna rána stačila. Ale já za to fakt nemohla :) Asi jí to ani nebolelo. Jen se pořád olizovala a já jí to teda studenou vodou schladila aby jí ta krev netekla. Temperamentka jedna prdlá.
Foťák jsem dneska do ruky nevzala. Akorát jsem v noci až do rána upravovala tu fotku na občanku - znovu, aby vypadala líp, aby jí tiskárna správně vytiskla.
jdu mrknout na fotky ze včera. To jsem toho fotila dost, tak možná přihodím nějakou včerejší s tim že byla upravovaná dneska :) Ještě jsem na ně nestihla kouknout

1 komentář:

APRILMOUSE řekl(a)...

Šla jsem se spešl přihlásit, protože mě naprosto dostala ta fotka :) to je PŘESNĚ to, o co se furt snažím, aby to bylo tak krásně barevně sladěné a pozadí tak hezky jemně a čistě rozostřené... nádherný!!